Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία

Ημέρες: Σαββατοκύριακα
Ημερομηνίες: 17-18 Οκτωβρίου / 21-22 Νοεμβρίου / 19-20 Δεκεμβρίου 2020
23-24 Ιανουαρίου / 20-21 Φεβρουαρίου / 27-28 Μαρτίου / 17-18 Απριλίου / 22-23 Μαΐου / 26-27 Ιουνίου 2021
Ώρες: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Απόφοιτοι Λυκείου 

  • Πτυχιούχοι παραϊατρικών και εναλλακτικών επιστημών για μετεκπαίδευση – ειδίκευση.
  • Άτομα που ενδιαφέρονται για την επιστήμη της σωστής υγείας και διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πιστοποιημένη γνώση ανατομίας φυσιολογία, βιοχημείας και παθολογίας. ( βλ. πρόγραμμα και κόστος των ιατρικών μαθημάτων )

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 1500€ +19% Φ.Π.Α / +  Εγγραφή: 200€ + 19% Φ.Π.Α

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (on-line).

Στους σπουδαστές θα δίνεται Certificate από NHS Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Α’ Έτος

Ολιστική Διατροφολογία

  1. Διατροφή – Διαιτολογία
    • Εισαγωγή στην επιστήμη της Διατροφής
    • Ιστορία της Διατροφής
    • Παράδοση και διατροφικές συνήθειες
    • Σύσταση του σώματος
    • Βασικά θρεπτικά συστατικά
    • Υδατάνθρακες – Πρωτεΐνες – Λίπη
    • Αλκοόλ
    • Νερό – Ηλεκτρολύτες
    • Βιταμίνες – Μέταλλα
    • Τα καύσιμα για τη σωστή λειτουργία των ιστών
    • Χρήση των τροφών από το σώμα (πέψη – απορρόφηση – μεταβολισμός – ενέργεια)
    • Μεταβολισμός και ισοζύγιο ενέργειας
    • Διατροφή και έλεγχος βάρους
    • Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ)
    • Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης (καλή – κακή θρέψη)
    • Κλινική εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης (φυσική εξέταση – κλινική εξέταση)
    • Ανάλυση και σύνθεση διαιτολογίου
  2. Τρόφιμα
    • Τρόφιμα και σύνθεση διατροφικής ετικέτας
    • Δημητριακά, κρέας, ψάρι, αυγά, φυτικές πρωτεΐνες
    • Τρόφιμα από το φυτικό βασίλειο
    • Επεξεργασία των τροφών
    • Απώλειες θρεπτικών συστατικών κατά την επεξεργασία των τροφίμων
    • Τοξικές ουσίες στα τρόφιμα
    • Ασθένειες και αλλεργίες που οφείλονται σε τρόφιμα – Τροφικές αλλεργίες
    • Προστασία των καταναλωτών
  3. Κοινωνική Διατροφή και Δημόσια Υγεία
    • Λόγοι ύπαρξης διατροφικών διαταραχών και αντιμετώπισή τους
    • Ο ρόλος της διατροφής στον υγιεινό τρόπο ζωής και στη μακροζωία
    • Σύγχρονες δίαιτες και ο μύθος των θερμίδων
    • Διατροφή στη νηπιακή, στην παιδική και στην εφηβική ηλικία
    • Διατροφή στη νεότητα και στη μέση ηλικία
    • Διατροφή στη γεροντική ηλικία
    • Διατροφή και αθλητισμός
    • Διατροφή και στοματική υγεία
    • Διατροφή και οστεοπόρωση
    • Διατροφή για φυτοφάγους

Ενεργειακή Διατροφολογία

  • Εισαγωγή στην Ενεργειακή  Διατροφολογία
  • Εισαγωγή στη Γιουνάνι Διατροφή
  • Η προέλευση και η εξέλιξη της Γιουνάνι Τιμπ
  • Θεωρία των τεσσάρων χυμών (διαθέσεων)
  • Naturas- Θεωρία της φυσικής κατάστασης
  • Το προφίλ της Γιουνάνι: έξι παράγοντες
  • Η επίδραση της Διατροφής
  • Διαχωρισμός τροφών για την διατήρηση της υγείας (θερμές – ψυχρές – ξηρές – υγρές)
  • Ενδείξεις υγείας – Ασθένειας.
  • Ιστορικά ασθενών
  • Οργανικά συστήματα και τροφές που ενδυναμώνουν καθένα από αυτά
  • Πείνα και όρεξη: από τι προκαλούνται, πώς μπορούμε να τις ρυθμίσουμε
  • Οξέωση ιστών – ασθένειες – στάδια ασθένειας. Πώς αντιμετωπίζονται
  • Καθορισμός διατροφικών προφίλ. Δημιουργία ιδιοσυγκρασιακών προτύπων πάνω στα οποία είναι καλό να βασίζεται η διατροφική μας συμπεριφορά
  • Χρώματα και σχήματα τροφών
  • Τροφές θαύματα
  • Γεύση και συμπεριφορά – Δυσαρμονίες οργάνων
  • Σωστοί συνδυασμοί τροφών
  • Αναγνώριση ανθρώπου με καλή ή κακή διατροφή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του
  • Ολιστική αυτογνωσία
  • Η ενεργειακή διάσταση των τροφών
  • Παραδείγματα ιδιοσυγκρασιακής διατροφής
  • Διατροφή και βότανα
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης της προσωπικότητας

17 Οκτωβρίου

@ 10:30 πμ

27 Ιουνίου

@ 5:30 μμ

Καθηγητές:

Βρυνιώτη ΠέγκυΚατσογριδάκη Γεωργία