Αγιουρβεδική Κουζίνα – Οι Έξι Γεύσεις – Σεμινάριο
Ημερομηνία: 11/02/2024
Ώρες: 10:00π.μ. – 13:00π.μ.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 120€ + 19% Φ.Π.Α
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (on-line).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Το φαγητό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευημερία του σώματος και η αγιουρβέδα, μας εκπαιδεύει στη συνειδητή διατροφή, καθώς δίνει σημασία όχι μόνο στο τι θα φάμε, αλλά πως προετοιμάζουμε το φαγητό και κάτω από ποιές συνθήκες γευματίζουμε. Αυτή η προσέγγιση είναι διαφορετική από τη δυτική σκέψη, που επικεντρώνεται στις θερμίδες, τα λίπη, τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες, την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά.
Η αγιουρβεδική διατροφή δίνει έμφαση στη γεύση, γνωστή ως rasa στα σανσκριτικά.
Η εμπειρία της γεύσης αφήνει ένα αποτύπωμα στη μνήμη μας. Κάθε γεύση έχει διαφορετική ιδιότητα και αποφέρει διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό ενώ παίζει ζωτικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης.
Η ύλη του σεμιναρίου περιλαμβάνει :
– Βασικές αρχές Αγιουρβέδα
– Τα 5 στοιχεία και τα 3 dosha
– Ανάλυση των έξι γεύσεων
– Ανάλυση γλώσσας σύμφωνα με το αγιουρβεδικό σύστημα
– Θα μαγειρέψουμε το παραδοσιακό αποτοξινωτικό γεύμα κίτσαρι δίνοντας έμφαση
στη χρήση των μπαχαρικών.