Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία – Α’ έτος
Ημέρες: Σαββατοκύριακα
Ημερομηνίες: 14-15/10, 18-19/11, 16-17/12/2023, 27-28/1, 17-18/2, 30-31/3, 20-21/4, 25-26/5, 15-16/6/2024
Ώρες: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.
Απόφοιτοι Λυκείου
- Πτυχιούχοι παραϊατρικών και εναλλακτικών επιστημών για μετεκπαίδευση – ειδίκευση.
- Άτομα που ενδιαφέρονται για την επιστήμη της σωστής υγείας και διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πιστοποιημένη γνώση ανατομίας φυσιολογία, βιοχημείας και παθολογίας. ( βλ. πρόγραμμα και κόστος των ιατρικών μαθημάτων )
ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 1600€ +19% Φ.Π.Α / + Εγγραφή: 200€ + 19% Φ.Π.Α
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (on-line).
Στους σπουδαστές θα δίνεται Certificate από NHS Ελλάδος
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Α’ Έτος
Ολιστική Διατροφολογία
- Διατροφή – Διαιτολογία
- Εισαγωγή στην επιστήμη της Διατροφής
- Ιστορία της Διατροφής
- Παράδοση και διατροφικές συνήθειες
- Σύσταση του σώματος
- Βασικά θρεπτικά συστατικά
- Υδατάνθρακες – Πρωτεΐνες – Λίπη
- Αλκοόλ
- Νερό – Ηλεκτρολύτες
- Βιταμίνες – Μέταλλα
- Τα καύσιμα για τη σωστή λειτουργία των ιστών
- Χρήση των τροφών από το σώμα (πέψη – απορρόφηση – μεταβολισμός – ενέργεια)
- Μεταβολισμός και ισοζύγιο ενέργειας
- Διατροφή και έλεγχος βάρους
- Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ)
- Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης (καλή – κακή θρέψη)
- Κλινική εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης (φυσική εξέταση – κλινική εξέταση)
- Ανάλυση και σύνθεση διαιτολογίου
- Τρόφιμα
- Τρόφιμα και σύνθεση διατροφικής ετικέτας
- Δημητριακά, κρέας, ψάρι, αυγά, φυτικές πρωτεΐνες
- Τρόφιμα από το φυτικό βασίλειο
- Επεξεργασία των τροφών
- Απώλειες θρεπτικών συστατικών κατά την επεξεργασία των τροφίμων
- Τοξικές ουσίες στα τρόφιμα
- Ασθένειες και αλλεργίες που οφείλονται σε τρόφιμα – Τροφικές αλλεργίες
- Προστασία των καταναλωτών
- Κοινωνική Διατροφή και Δημόσια Υγεία
- Λόγοι ύπαρξης διατροφικών διαταραχών και αντιμετώπισή τους
- Ο ρόλος της διατροφής στον υγιεινό τρόπο ζωής και στη μακροζωία
- Σύγχρονες δίαιτες και ο μύθος των θερμίδων
- Διατροφή στη νηπιακή, στην παιδική και στην εφηβική ηλικία
- Διατροφή στη νεότητα και στη μέση ηλικία
- Διατροφή στη γεροντική ηλικία
- Διατροφή και αθλητισμός
- Διατροφή και στοματική υγεία
- Διατροφή και οστεοπόρωση
- Διατροφή για φυτοφάγους
Ενεργειακή Διατροφολογία
- Εισαγωγή στην Ενεργειακή Διατροφολογία
- Εισαγωγή στη Γιουνάνι Διατροφή
- Η προέλευση και η εξέλιξη της Γιουνάνι Τιμπ
- Θεωρία των τεσσάρων χυμών (διαθέσεων)
- Naturas- Θεωρία της φυσικής κατάστασης
- Το προφίλ της Γιουνάνι: έξι παράγοντες
- Η επίδραση της Διατροφής
- Διαχωρισμός τροφών για την διατήρηση της υγείας (θερμές – ψυχρές – ξηρές – υγρές)
- Ενδείξεις υγείας – Ασθένειας.
- Ιστορικά ασθενών
- Οργανικά συστήματα και τροφές που ενδυναμώνουν καθένα από αυτά
- Πείνα και όρεξη: από τι προκαλούνται, πώς μπορούμε να τις ρυθμίσουμε
- Οξέωση ιστών – ασθένειες – στάδια ασθένειας. Πώς αντιμετωπίζονται
- Καθορισμός διατροφικών προφίλ. Δημιουργία ιδιοσυγκρασιακών προτύπων πάνω στα οποία είναι καλό να βασίζεται η διατροφική μας συμπεριφορά
- Χρώματα και σχήματα τροφών
- Τροφές θαύματα
- Γεύση και συμπεριφορά – Δυσαρμονίες οργάνων
- Σωστοί συνδυασμοί τροφών
- Αναγνώριση ανθρώπου με καλή ή κακή διατροφή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του
- Ολιστική αυτογνωσία
- Η ενεργειακή διάσταση των τροφών
- Παραδείγματα ιδιοσυγκρασιακής διατροφής
- Διατροφή και βότανα
- Ασκήσεις ενδυνάμωσης της προσωπικότητας
14 Οκτωβρίου, 2023
@ 10:30 πμ
–
16 Ιουνίου, 2024
@ 5:30 μμ
Καθηγητές:
Βρυνιώτη Πέγκυ – Κατσογριδάκη Γεωργία